fbpx
Optimarisk d.o.o. za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju, Zagrebačka 57 #42 000 Varaždin

Zašto je OPTIMARISK broker važan za vašu tvrtku i poslovanje?
Optimarisk > Osiguranja i reosiguranja > Zašto je OPTIMARISK broker važan za vašu tvrtku i poslovanje?

Zašto je OPTIMARISK broker važan za vašu tvrtku i poslovanje?

Poduzetnici su usmjereni na opstanak poslovanja, a osiguranje smatraju „troškom“. Upravo s obzirom na ugroženost poslovanja i veći rizik koji je pred poduzetnicima, osiguranje bi trebalo biti logičan izbor, no nažalost to nije uvijek slučaj. Veliki dio poduzetnika nije u potpunosti upoznat s mogućnostima koje im se na tržištu pružaju. Praksa naših  poduzetnika dugi niz godina  je bila izravno obraćanje osiguravajućim društvima.

No, strane brokerske kuće su ulaskom na naše osigurateljno tržište zajedno sa stranim investicijama mijenjali osigurateljnu kulturu uopće, a pomalo i odnos osiguratelja prema ulozi brokera u osiguranju.  Praksa u Hrvatskoj pokazala je kako se strani investitori koji žele ili su već pokrenuli manji ili veći poslovni projekt gotovo uvijek obraćaju brokeru. On u potpunosti na sebe preuzima posao osiguranja za klijenta i na taj način svoje poslovanje čine sigurnijim i značajno jeftinijim. U tom slučaju nema potrebe angažiranja ljudskih potencijala na poslovima osiguranja jer je taj važan segment poslovanja povjeren brokeru  koji je licenciran, kvalificiran, poznaje osigurateljne potrebe klijenta i tržište dok njegov rad strogo nadzire HANFA.

Poduzetnicima osiguranje  još uvijek predstavlja trošak, a ne ulaganje u budućnost, U ovim neizvjesnim vremenima  ovakav stav je razumljiv ako ga razumijemo kao još jedan namet. Međutim, upravo je u ovakvim vremenima bitna svijest o financijskim rizicima i potreba za osiguranjem poslovanja. Umjesto korištenja polica osiguranja kao instrumenta zaštite poslovanja s fiksnim troškom koji se može planirati, poduzetnici se najčešće odlučuju na rizik, koristeći logiku „neće se baš meni dogoditi.

Optimarisk

View All Posts